MENU

ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY

Hubnutí ->
Nemoci–studie ->
Novinky ->
Strava ->
Zdraví ->
Životní styl ->

TOPlist

Jojoba olej

Jojobový olej - zázrak z přírody
Za studena lisovaný
100% přírodní

Jojobový olej je jeden ze zázraků, které nám příroda přináší. Původně jej používali indiáni z Arizonské pouště k hojení a zahlazování jizev, zlepšení vlasů a nehtů. Byl ceněn zejména jako přípravek, který vyhlazuje vrásky a dovede navrátit pružnost kůži, která byla vystavena přílišnému slunění.


Simodsie čínská (Simmondsia chinensis) je stále zelený keř, z jehož semen podobných kávovým zrnům, se získává jojobový olej. Původně pochází z Arizonských pouští, kde jej znali a používali již tamní indiáni, kteří rostlinu nazývali „ho-ho-ba“, pouštní ořech. Dnes je simonie pěstována v Americe, ve Španělsku a v Austrálii, tedy všude tam, kde je sucho a dostatek slunce.

Jojobový olej je výjimečný svým složením. Obsahuje vysokomolekulární estery (lineární estery), které jsou podobné mazu, který se tvoří v lidských mazových žlázách. Mluvíme o něm sice jako o oleji, ale dle chemického složení je to vosk. Proto se nekazí a nežlukne. Dále v něm nalezneme také spoustu pěstících a výživných látek, vitamín E. Vitamíny, minerály a stopové prvky obsažené v jojobovém oleji velmi dobře prostupují kožní bariérou až k nejhlubším vrstvám pokožky. Pro člověka je nestravitelný a někteří lidé jej doporučují k využití u redukční diety.

K čemu je dobré jojobový olej používat?

•  optimálně vyživuje a regeneruje pokožku obličeje i celého těla

•  hydratuje

•  slouží jako „sérum“, napomáhá k prevenci vzniku strií během těhotenství i v průběhu kojení

•  vhodný k ošetření pleti novorozenců, na opruzeniny a další kožní neduhy

•  dobře jej snáší všechny typy pleti

•  hydratuje, vyživuje, regeneruje

•  vyhlazuje vrásky a zvyšuje elasticitu kůže – zvláčňuje a vyživuje

•  vyhlazuje vrásky a tlumí projevy stárnutí

•  velmi efektivně čistí pokožku

•  pomáhá léčit akné, opary a jizvy

•  je naprosto přirozený, olej nevyvolává alergické reakce

•  nezanechává pocit mastnoty

•  zlepšuje kvalitu vlasů, snižuje jejich lomivost a celkové poškození vlasů

•  zpevňuje nehty a tiší svědění kůže 

Jojobový olej je jeden z nejcennějších přírodních olejů, protože kůži udržuje přirozeně vlhkou a vláčnou. Pravidelným užíváním se citlivá, suchá a podrážděná kůže zahojí a posílí. Má pH totožné s pH pokožky, proto nedráždí ani jemnou kůži miminek. Okamžitě se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty, který dovede být opravdu nepříjemný. 

Dovede krásně vyhojit jizvy, tiší bolest po spáleninách a pomáhá hojit akné. Aknózní pleť se totiž neustálým vysušováním dostává do uzavřeného koloběhu. Kůže je mastná a my ji odmastíme. Kůže poté vyprodukuje mazu ještě více a kruh je uzavřen. Nadbytek mazu ucpe póry a vzniká zánět. Jojobový olej funguje jinak. Dovede díky svému složení, které je obdobné jako maz, kůži adekvátně ošetřit a vyčistit zanesené póry tím, že rozpustí a neutralizuje jejich obsah. Díky svým vitamínům a minerálům kůži hojí a vyživuje. Většinou do půl roku člověk ani neví, že nepříjemným akné někdy vůbec trpěl. 

Jojobový olej je obzvláště vhodný i k použití na vlasy. Má ochranný UV filtr 3 – 4. Každý dobrý kadeřník jistě ví, že pár kapek jojobového oleje vmasírovaných do vlasů jim dodá úžasnou hebkost, jemnost a navrátí přirozený lesk. Při vmasírování do pokožky hlavy také odstraňuje mastnotu a další nečistoty z vlasových váčků. Působí jako lék proti lupům, zvláčňuje a hojí suchou kůži. 

Jojobový olej je také nejlepší prevence stárnutí pleti. Dodává totiž kůži pružnost, vyhlazuje vrásky, omezuje známky stárnutí a vyživuje ji tak, že je pleť krásná, mladá a zářivá. 

Jojobový olej se běžně přidává do kosmetických přípravků, zejména do těch, které se honosí názvem přírodní. Náš jojobový olej je pěstován v krásné čisté australské přírodě. Má BIO certifikát a je lisovaný za studena, abychom zajistili jeho nejvyšší kvalitu a účinnost. 


O DALŠÍM POUŽITÍ BIO JOJOBOVÉHO OLEJE SE DOČTETE ZDE

DOPORUČUJEME

www.naturgreen.cz 

Články:
Jak používat jojobový olej k léčbě akné?
Krásná pleť pomocí přírodních prostředků

Země původu: Austrálie